top of page

Maastricht

 

Optie 1: "Het verraet van Maestrigt"

 

Keer terug naar het jaar 1638. Maastricht is in handen van de Staatse troepen, nadat Frederik Hendrik de stad heeft veroverd op de Spanjaarden. De Katholieke bevolking van Maastricht heeft het niet zo op de Staatse bevelhebber, die de stad regeert. Protestanten en Katholieken staan lijnrecht tegenover elkaar en de sfeer in de stad is te snijden. Niet iedereen kijkt lijdzaam toe en de Spanjaarden buiten de stadsmuur beramen een plan om de stad weer terug in handen te krijgen. Zij maken gebruik van de steun van inwoners van de stad om hun plan in werking te stellen. Zal het hun lukken ?

Optie 2: “De stad boven 4 meter”

Gezellige straten, drukke straten, rustige hoekjes ze zijn er genoeg. Op menige plaats zijn de reclames en etalages de blikvangers maar als je iets hoger kijkt ontdek je de mooiste panden. De stad heeft meer dan 350 gevelstenen uit de 17de en 18de eeuw ingemetseld in panden die al eeuwen het stadbeeld bepalen. Aan de hand van deze gevelstenen zoek je de route die we hebben uitgestippeld. Oude foto’s en wetenswaardigheden vertellen meer over de plekken die je passeert. Een aantal vragen onderweg vestigen extra je aandacht op de plek waar men op dat moment is.

 

 

Optie 3: “Beleg van 1794”

Aan de rand van de stad vind men de Sint Pietersberg, een plek om te ontspannen en om uit te kijken over de stad. Maar ook een plek vol historie op een steenworp van de oude vestingstad die herhaaldelijk onder beleg stond. Elk beleg heeft zijn sporen nagelaten maar het beleg van 1794 heeft een grote invloed gehad op de geschiedenis van Nederland. De Staatse Nederlanden hielden op te bestaan en we werden Franse staatsburgers. Speel het spel met een grotere groep of loop de tocht gezellig in één klein groepje en zet een leuke score neer.

Prijs : € 17,50 p.p

minimaal 10 personen

bij minder personen een vaste groepsprijs van €175,-

bottom of page